Leaderboard Ad

Ook Sint-Martens-Latem, Nevele en Nazareth hebben bezwaren tegen The Loop

0

Naast Deinze, duizenden Gentenaars, GMF en Unizo zijn nu ook de Gentse buurgemeenten Sint-Martens-Latem, Nevele en Nazareth gekant tegen de komst van het outletcenter The Loop. Andere Gentse buren zoals Eeklo zijn enthousiast, andere gemeenten kan het weinig schelen. Dat blijkt uit een rondvraag van De Gentenaar in verschillende gemeenten. Is het toeval dat de gemeenten die zich zorgen maken het dichtst bij de toekomstige site liggen?

Merelbeke heeft “voorlopig nog geen standpunt ingenomen”, omdat hem volgens burgemeester Filip Thienpont (CD&V) “nog niets officieel” is gevraagd. Misschien moet hij dan maar eens met zijn Gentse CD&V-collega’s bellen, want die hebben zich wel al duidelijk afgezet tegen The Loop. Meer verder gelegen gemeenten zoals Lochristi en Lovendegem vinden dat zij los staan van heel de kwestie. Blijkbaar leven sommige mensen nog steeds met het waanidee dat vervuiling en mobiliteitsproblemen de gemeentegrenzen respecteren.

GMF is alvast tevreden dat steeds meer gemeenten en steden inzien dat The Loop een historische vergissing is die de volledige Gentse regio negatief zal beïnvloeden. Alleen wie ziende blind is, durft anno 2015 nog een winkelcentrum steunen dat compleet los van de stad staat, volledig op auto’s gericht en enkel plaats biedt aan grote ketens. Is dit een bouwproject waar een hedendaags stadsbestuur of de Vlaamse regeringen miljoenen euro’s in moet investeren, terwijl Gent snakt naar oplossingen voor mobiliteitsproblemen die al decennialang aanslepen? Wij zeggen voluit neen en gaan volop door met onze juridische actie tegen The Loop!

___
Dit artikel is een opinie/artikel van Gents MilieuFront.
Ga voor meer artikels en nieuws van het GMF gerust naar www.gentsmilieufront.be

 

Deel dit artikel

Over de auteur

Gents MilieuFront (GMF) is een regionale milieuvereniging uit Gent die via positieve acties het leefmilieu en duurzame mobiliteit een duwtje in de rug wil geven. Het GMF streeft een duurzame samenleving na, die rekening houdt met de huidige behoeften zonder die van de toekomstige generaties in de weg te staan. Om dit te bereiken richt GMF zich in de eerste plaats tot de lokale overheden, de inwoners en het bedrijfsleven uit de regio.